Actinidia arguta ‘Issai’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.

‘Actinidia Arguta Issai’ is een zelfbestuivende kiwibes die al op jonge leeftijd kleine, gladde, haarloze vruchtjes geeft. Hij is ook wel bekend onder de naam mini-kiwi. De vruchten zijn zonder te schillen op te eten en rijk aan vitamine C. Ze hangen in grote trossen aan de plant, vaak gecamoufleerd tussen het blad. De opengesneden vrucht doet denken aan een miniatuur kiwi, een witte kern met daaromheen een ring van zwarte zaden en het typische lijnenpatroon. De zoete, groene bessen zijn klaar om geplukt te worden in augustus- september en zijn zo’n 2 tot 3 cm groot. Behalve vers, kunnen de vruchten ook op verschillende manieren verwerkt worden, zoals jam of compote. Ook zijn de doorgesneden vruchtjes fraai als garnering bij hapjes of desserts. De vruchten worden ook wel gedroogd en er kan zelfs wijn van worden gemaakt. De kiwibes is een klimplant en daarom kan je hem het beste helpen door hem te leiden langs een muur, klimrek of pergola. Het blad van de klimplant is langwerpig, van boven glimmend donkergroen en van onderen lichter groen. De kiwibes bloeit in juni- juli met roomwitte bloemen. Hij is volledig winterhard en kan temperaturen tot -25 °C goed verdragen. Plant de kiwiplant op een zonnige, enigszins beschutte plek.

Vindt onze items bij een van onze online aanbieders of een tuincentrum bij jou in de buurt:

B2B B2C

Beschrijving Actinidia arguta ‘Issai’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.

‘Actinidia Arguta Issai’ is een zelfbestuivende kiwibes die al op jonge leeftijd kleine, gladde, haarloze vruchtjes geeft. Hij is ook wel bekend onder de naam mini-kiwi. De vruchten zijn zonder te schillen op te eten en rijk aan vitamine C. Ze hangen in grote trossen aan de plant, vaak gecamoufleerd tussen het blad. De opengesneden vrucht doet denken aan een miniatuur kiwi, een witte kern met daaromheen een ring van zwarte zaden en het typische lijnenpatroon. De zoete, groene bessen zijn klaar om geplukt te worden in augustus- september en zijn zo’n 2 tot 3 cm groot.

Zelfbestuivende Mini-kiwi

Een winterharde kiwi

Perfect voor een kleinere tuin, balkon of tegen een klimrek

Mooie witte bloemen

Specificaties

SKU
ACARISSA13BIO
GTIN
8719497267798
Family
Actinidia
Species
arguta
Cultivar
Kiwiberry (issai)
Nederlandse naam
Kiwi
Fustcode
813
Aantal per tray
6
Aantal lagen per CC Kar
5
Aantal trays per laag
10
Biologisch gekweekt?

Follow us on

Instagram

Chat met ons via WhatsAPP