Hoogeveen Plants

Groen is leven, groen is toekomst.

Iedereen weet ondertussen dat groen belangrijk is, planten zuiveren de lucht en zijn goed voor de gezondheid. Velen vinden het toch moeilijk de groene stap te zetten.

Wij inspireren daarom graag, maar zijn ook een plek voor advies. Wij staan voor groen voor iedereen en doen dit door het leveren van duurzame en innovatieve tuinplanten.

Hiermee willen we een groene revolutie van de buitenplek ontketenen en zo een positieve klimaatbijdrage leveren aan de directe leefomgeving van onze consumenten.

Hoogeveen Plants wil dé toonaangevende tuinplanten producent ter wereld zijn.

Door grensverleggende innovaties in de teelt produceren wij de meest duurzame tuinplanten in kwantiteit.

Met de beste soorten en excellente marketing brengen wij onze planten naar iedere buitenplek en dragen we bij aan een groenere wereld.

Dit doen wij niet alleen, maar met een hecht team, trouwe leveranciers en samen met onze klanten.

Wij willen voor iedereen een ‘Perfect Garden’

Met onze verschillende productgroepen die onder het merk Perfect Garden vallen vergroenen wij de wereld. Wij maken met inspiratie, innovatie en duurzaamheid groen begrijpelijk en bereikbaar voor ieders buitenplek.

Voor meer informatie zie de Perfect Garden website.

Passie voor het leveren van kwaliteit

  1963
 • 1984

  Het eerste stekje van een clematis wordt gemaakt op de Loeteweg 42 Hazerswoude.

 • 1986

  Eigenaar Siem Hoogeveen gaat fulltime ondernemen voor zijn kwekerij Hoogeveen Plants in Boskoop.

 • 1993

  In de jaren ’90 is de opkomst van de retail. Hoogeveen Plants specialiseert zich in de levering van klimplanten op de kwekerij locatie Oude Wijk.

   

 • 1995

  Het eerste bedrijf in Boskoop wat het etiket op de pot bevestigd en de klimplanten bevestigd aan een 3-stok pyramide.

 • 2000

  Fruitplanten worden aan het assortiment toegevoegd.

 • 2003

  Het eerste bedrijf wat zich vestigt op het ITC terrein in Hazerswoude-Dorp.

 • 2004

  De eerste Helleborus Christmas Carol kweker.

 • 2005

  Bob Hoogerdijk voegt zich bij het bedrijf en wordt later medevennoot.

 • 2006

  Ontstaan ‘Perfect Garden’ waarin planten in verschillende productgroepen worden opgenomen. Elke locatie is verantwoordelijk voor een vaste productgroep. Zo heeft ieder zijn eigen expertise.

 • 2007

  Eerste grote en op Helleborus gespecialiseerde locatie wordt in Bleiswijk betrokken.

 • 2009

  Strategische samenwerking met Stauden Peters voor de productie van grassen in Portugal.

 • 2016

  DFG (Dutch Flower Group) award voor meest duurzame kweker. DFG zet met de uitreiking van deze prijs gewaardeerde leveranciers in de schijnwerpers.

 • 2017

  Winnaar onderneming van het jaar tijdens jaarlijkse verkiezing VOA (Vereniging Ondernemers Alphen).

 • 2018

  Het kweken van biologisch geteeld en Skal gecertificeerde fruitplanten.

 • 2021

  Eerste kweker die test met circulaire meststoffen die zijn gewonnen uit onder meer dierlijke mest, waardoor er voor een nagenoeg CO2-neutraal productieproces gezorgd kan worden.

   

  Start verkoop Hello Agapanthus.

 • 2022

  In gebruik name nieuwe locatie, Denemarkenlaan 16.

  Inmiddels teelt Hoogeveen Plants klimplanten, fruitplanten, helleborus, bamboes-varens-grassen en agapanthussen. Het assortiment wordt elk jaar uitgebreid.

 • 2024

Duurzaamheid

Onze ambitie

We hebben ambitieuze plannen en daarbij hoort een steeds duurzamer wordende productie. Dit zijn we aan onszelf, de consument en vooral de natuur verplicht. Wij zijn er blij mee dat hiervoor binnen de gehele sector steeds meer aandacht komt. Het telen van gezondere planten door productinnovatie is hierbij het startpunt. Elk jaar proberen wij ons bestrijdingsmiddelen gebruik te verminderen. Wij zijn van mening dat ziekte gevoelige gewassen gewoon niet aan de consument verkocht zouden moeten worden.

Biologisch kweken

Door jarenlang te investeren en experimenten met biostimulanten, testen met biologische vijanden en onderzoek naar teeltstrategieën hebben we als eerste Nederlandse teler de stap kunnen zetten naar 100% biologisch geteelde fruitplanten. Van jonge plant tot eindproduct.

Door het inzetten van biodiversiteitstroken trekken we natuurlijke vijanden aan zoals: lieveheersbeestjes, sluipwespen en galmuggen. Dit helpt ons met de biologische bestrijding van onder andere luis en spintmijten. Door de juiste keuze in plantensoorten en onze planten weerbaar te telen zijn deze minder vatbaar voor ziekte en plagen. Een betere weggroei bij de consument gegarandeerd, deze kan namelijk ook niet spuiten met chemische middelen. Jaarlijks worden miljoenen biologische vijanden uitgezet die voor een natuurlijk evenwicht zorgen bij ons op de kwekerij maar ook bij de consument.

Veenreductie

Een ander voorbeeld van innovatief en duurzaam telen is de veenreductie die in de laatste paar jaar is gerealiseerd. In 2022 hebben we een veenreductie tot 60% kunnen realiseren in de fruitplanten, klimplanten en bamboe-grassen-varens. Hier gebruiken we lokale reststromen als veenvervangers. Voorbeelden hiervan zijn restsnippers uit de houtverwerkingsfabrieken, gedroogde fracties van koeienmest en compost van plaatselijk groenafval.

Afhankelijk van het soort kunnen we op aanvraag al een groot deel van ons assortiment 100% veenvrij telen. Naast veenvrij telen kijken we ook weer verder naar de andere duurzaamheids thema’s. Hierdoor wordt de lat steeds een stukje hoger gelegd. Een voorbeeld van een thema waar nu mee geëxperimenteerd wordt is het telen zonder minerale meststoffen.

De volgende teelten zijn volledig veenvrij:

Grassen

p14 soorten NL-productie staan in veenvrij

p23-p29 100% soorten NL productie staan in veenvrij

Bamboe

Alle p14 is 100% veenvrij

Varens

Alle p14 is 100% veenvrij

Agapanthus

Alles is 100% veenvrij

Helleborus

1,5 miljoen planten veenvrij

Energiebesparing

Wij als kweker telen buiten of in de koude kas, wij hebben per definitie een laag energieverbruik en daar waar we energie nodig hebben doen we dit met de meest duurzame optie voor handen. Zo wekken wij een groot deel van onze stroom zelf op met zonnepanelen. Op de nieuw ontwikkelde locatie Denemarkenlaan 16 hebben we zelfs 1.350 zonnepanelen geïntegreerd in het kasdek van de productieruimtes. De rest van de stroom kopen we duurzaam in bij gespecialiseerde bedrijven. Ook op het gebied van warmte hebben we duurzame oplossingen. Op de locaties waar mogelijk gebruiken we restwarmte van de industrie en op de locaties waar dit niet mogelijk is hebben we warmtepompen geïnstalleerd om de bedrijfsruimtes te verwarmen. Het verwarmen van de kas wordt ook gedaan door middel warmtepompen. Het is een streven van Hoogeveen Plants om in 2030 klimaatneutraal te produceren.

Waterhuishouding

Het regenwater wat valt wordt opgevangen en slaan we op in grote bassins. Dit water kunnen we vervolgens gebruiken om te irrigeren. Op deze manier maken we geen gebruik van oppervlakte of grondwater. Door het gesloten systeem op de kwekerij is er geen waterverspilling en belanden er geen resten van gewasbeschermingsmiddelen of meststoffen in het oppervlakte of grondwater.

 

Plastic Recycling

Hoogeveen Plants levert vanaf 2019 de planten in potten en trays gemaakt van 100% gerecycled plastic. De trays zijn bijvoorbeeld gemaakt van kunststof uit oude koelkasten. De potten zijn gemaakt van ingezameld consumenten afval uit Nederland of Duitsland en de etiketten van reststromen uit de veiling. Hierdoor komen er geen nieuwe plastics in de keten terecht. Ons doel is naast het verminderen van plastic gebruik, plastics uitsluitend van gerecycled materiaal te gebruiken die dan ook weer gerecycled kunnen worden. Hierdoor zijn er minder grondstoffen nodig én belanden de plastics niet in het milieu.

Certificaten

Hoogeveen Plants is in het bezit van de certificaten SKAL, MPS-A+, MPS-GAP, GLOBAL-GAP en MPS SQ. SKAL Biocontrole is de onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de hele biologische keten in Nederland. Op al onze producten staat ons MPS nummer, zodat iedereen online onze duurzaamheidsstatus kan volgen.

Passie voor het leveren van kwaliteit

Bij Hoogeveen Plants werken we met een hecht vast team. Tijdens de pieken komen hier extra uitzendkrachten bij. Ons team bestaat uit gedreven mensen met passie voor het leveren van kwaliteit. Onze medewerkers zijn dan ook de succesbepalende factor binnen ons bedrijf. Samen werken wij elke dag hard om iedereen te voorzien van een groene buitenomgeving. Denk jij een aanvulling te kunnen zijn voor ons bedrijf neem dan gerust contact met ons op!

Follow us on

Instagram

Chat met ons via WhatsAPP