Prunus avium ‘Bigarreau Napoléon’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Prunus Avium Bigarreau Napoléon’ is een blonde kersenboom. De boom bloeit in het voorjaar met mooie hagelwitte bloemen. Na de bestuiving ontstaan er gele vruchten met een rode blos en wit-geel stevig vruchtvlees. Ze hebben een sappige en zoete smaak. Vanaf half juli kunnen de kersen geplukt worden en kan je ze eten. Een kersenboom in de tuin is ook ideaal als je last van wespen hebt. De wespen kunnen namelijk alles bij de boom vinden wat ze nodig hebben en zo komen ze niet op je terras. Naast de heerlijke zoete vruchten hebben kersenbomen ook andere sierwaarde. In de herfst verkleuren de bladeren prachtig naar oranje-rood. Kersen zijn gezond! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. Ze worden meestal uit de hand gegeten. Verder kan je ze verwerken als jam, sap of als garnering bij ijs, gebak en desserts. De kersenboom kan op twee momenten in het jaar worden gesnoeid, na de bloei en na de oogst. Na de oogst is de beste periode want dan kan de boom goed herstellen van de snoeiwonden. Snoei de boom zo dat er weer een open kroon ontstaat met voldoende oude takken waar het licht goed in kan komen.

Vindt onze items bij een van onze online aanbieders of een tuincentrum bij jou in de buurt:

B2B B2C

Beschrijving Prunus avium ‘Bigarreau Napoléon’

Tasty Green, 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu.
‘Prunus Avium Bigarreau Napoléon’ is een blonde kersenboom. De boom bloeit in het voorjaar met mooie hagelwitte bloemen. Na de bestuiving ontstaan er gele vruchten met een rode blos en wit-geel stevig vruchtvlees. Ze hebben een sappige en zoete smaak. Vanaf half juli kunnen de kersen geplukt worden en kan je ze eten. Een kersenboom in de tuin is ook ideaal als je last van wespen hebt. De wespen kunnen namelijk alles bij de boom vinden wat ze nodig hebben en zo komen ze niet op je terras. Naast de heerlijke zoete vruchten hebben kersenbomen ook andere sierwaarde. In de herfst verkleuren de bladeren prachtig naar oranje-rood.

Blonde kers

Heerlijke zoete vruchten

In het voorjaar mooie witte bloemen

Groeit op iedere grondsoort

Specificaties

SKU
PRAVBINA23BIO
GTIN
8719474817718
Family
Prunus
Species
avium
Cultivar
Bigarreau Napoleon
Nederlandse naam
Kersenboom
Fustcode
800
Aantal per tray
1
Aantal lagen per CC Kar
2
Aantal trays per laag
21
Biologisch gekweekt?

Follow us on

Instagram

Chat met ons via WhatsAPP