Duurzaamheid

Hoogeveen Plants BV maakt op gebied van Duurzaamheid-People een extra stap. Als Hoogeveen Plants een goed continuïteitsperspectief heeft, is ze een duurzame werkgever voor haar personeel. Risicomanagement speelt hierin een belangrijke rol.

Dit goed uitvoeren, vraagt tijd en aandacht. In een project hebben we de manier waarop we risico’s bespreken en mee omgaan op een hoger plan gebracht. De Europese Unie heeft dit project meegefinancierd. Het resultaat is een echte win-win-win-situatie. Hoogeveen Plants BV wordt een duurzamere werkgever, de medewerkers worden duurzamer inzetbaar, en onze klanten hebben zo een duurzamere leverancier.

Klik hier voor de strategische visie van Hoogeveen Plants op het gebied van duurzame teelt in de periode 2015-2020.

Recycling van potten en trays

Hoogeveen Plants levert vanaf 2019 in potten en trays van 100% gerecycled plastic aan tuincentra. Modiform, de ‘designed to recycle’-specialist, maakt de trays van kunststof uit oude koelkasten. De potten en trays zijn ook weer recyclebaar. Hierdoor komen geen nieuwe plastics in de keten terecht. Ons doel is om de plastics minimaal vijf keer te gebruiken. Hierdoor zijn minder grondstoffen nodig én belanden de plastics niet in het milieu.
Consumenten kunnen de potten gewoon bij het huishoudelijk afval weggooien. Op de potten komt daarom geen statiegeldregeling en deze hoeven niet apart te worden ingezameld.

Desgewenst kunnen de potten samen met de trays worden geretourneerd naar Hoogeveen Plants aan het eind van het verkoopseizoen. Hoogeveen Plants zorgt er dan voor dat alles wordt gerecycled.