Winnaar onderneming van het Jaar: Hoogeveen Plants

’’Hoogeveen Plants uit Boskoop is donderdag 12 januari uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2017. Het kwekersbedrijf kreeg in theater Castellum tijdens de jaarlijkse verkiezing van de VOA (Vereniging Ondernemers Alphen) de meeste punten van de jury en de aanwezigen in de zaal.

Naast Hoogeveen Plants waren ook D&K Automotive Glass en VMD KOSTER verzekeringsgroep uit Alphen aan den Rijn genomineerd voor de titel. Het Boskoopse bedrijf heeft al dertig jaar ervaring in het kweken en vermarkten van klimplanten, fruitplanten, grassen en helleborus. De producten worden door heel Europa en Rusland afgezet. In totaal heeft Hoogeveen Plants zo’n 25 hectare tot haar beschikking verdeeld over elf productielocaties.

Voorzitter Eric Carree opende de avond met een een oproep aan de gemeente om lef te tonen. “Lef, zoals Jack en Monique Veldman van Museumpark Archeon hebben getoond met hun Romeinse legionair, waar ze met recht heel trots op zijn. Het echter nog beter. Gemeente, zorg voor een aantal landmarken van vijftig meter hoog zodat écht iedereen ziet dat dit Alphen aan den Rijn is. Regel het gratis parkeren in het centrum! 

Verder riep Carree Alphen op om niet achterover te gaan leunen. Dat geldt voor inwoners en politici. ‘We moeten actief deelnemen aan citymarketing en het economic development board, dat is goed voor Alphen. En als het economisch en sociaal domein meer naar elkaar moeten toegroeien, moeten we dat met z’n allen doen. De VOA heeft geen eigen agenda, er is ook geen politieke agenda – met de landelijke (2017) en gemeenteraadsverkiezingen (2018) op komst – maar er is slechts één agenda: die van Alphen, die is van ons allemaa. 

De avond werd door JanJaap van der Wal aan elkaar gepraat en opgeluisterd met de top 2000 band.  Burgemeester Spies reikte de ondernemersprijzen uit.’’ (Bron: www.alphens.nl)

Hoogeveen Plants winnaar Dutch Flower Awards 2016

Hoogeveen Plants uit Hazerswoude-dorp is de trotse winnaar van de Dutch Flower Award 2016. De Dutch Flower Group zet met de uitreiking van deze prijs gewaardeerde leveranciers in de schijnwerpers.

Waardering
Uiteraard is het gehele team van Hoogeveen Plants zeer vereerd met deze prijs. “Het is een prachtige blijk van waardering en een bevestiging van het feit dat je op de goede weg bent.” Aldus Bob Hoogerdijk, commercieel manager bij Hoogeveen Plants. Hoogeveen Plants investeert de laatste jaren fors in nieuwe producten, gezondere rassen en een verduurzaming van de productie. “Mooi dat de punten waarop we zo inzetten genoemd worden!” gaat Bob verder. “We willen onze klanten blijven verrassen met continue innovaties waarbij kwaliteit en gemak voorop staan.”

Hoogeveen Plants
Hoogeveen Plants is een van origine Boskoopse tuinplantenkweker. Inmiddels beschikt het bedrijf over 11 productielocaties in onder andere Boskoop, Waddinxveen en Bleiswijk. Bij elkaar een areaal van 23 hectare waarop zij ongeveer 7,5 miljoen planten produceren. Hoogeveen Plants is gespecialiseerd in de productgroepen klimplanten, fruitplanten, helleborus en bamboe, grassen en varens.

Perfect Garden
De Boskoopse kweker verkoopt haar planten sinds 2014 onder het consumentenmerk Perfect Garden. Kernwaarden van Perfect Garden zijn gemak, kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Perfect Garden vormt de paraplu waaronder de verschillende productgroepen hangen; UP Climbers, 100% Fruit, Elegrass en Hello,Helleborus.

De genomineerden
De Dutch Flower Group (DFG) nomineerde dit jaar negen kwekers verdeeld over de categorieen planten, snijbloemen en buitenlandse kwekers.
In de categorie Planten waren Hoogeveen Plants, Elstgeest Potplanten en VDE Plant de genomineerden. Bij de snijbloemen gingen de nominaties naar Bloemenkwekerij Eduard Daling, Van den Berg Roses en Bredefleur. De kwekers Buijnink Internacional (Portugal), Semperflora (Zuid Afrika) en Herburg Roses (Ethiopie) waren de genomineerde buitenlandse kwekers voor de Dutch Flower Awards 2016.

Preferred Partner Recognition
Door DFG werd stil gestaan bij de ketenpartner die speciale erkenning verdient voor haar intensieve en toekomstgerichte samenwerking met de Dutch Flower Group bedrijven.
Het is dit jaar de vijftiende keer dat DFG met de Dutch Flower Awards haar ketenpartners, de kwekers, in de schijnwerpers zet.

Voor meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van Hoogeveen Plants kun u kijken op de website: https://hoogeveenplants.nl/over-ons/duurzaamheid/